søndag 27. mai 2012

Hårpynt?

Jeg så et fletta panneband på et bilde en plass og syns det var så morsomt at jeg ville prøve selv. Dette ble riktignok så tynt at det hovedsaklig blir til pynt. Hadde kanskje ønska at det var litt bredere, får prøve med litt tjukkere garn. Har bare strikka tre lange strimler, lengden er litt lengre enn omkretsen til hodet. Syv masker og bare rettstrikk gjorde at strimlen automatisk "krøllet" seg så de er ikke sydd sammen på noe vis på baksiden. Videre er de ganske enkelt flettet sammen og tilslutt sydd sammen i enden slik at flettemønsteret ble kontinuerlig. garn: Mandarin
farge: 1012
pinnestr: 2,5

4 kommentarer:

Anna GL (Ekte heimelaga) sa...

Så flott det var! Kjempeflott!
Om du ikke er klar over det, så har jeg sett at man kan strikke slike tynne "lisser" ved å strikke rett og så dra arbeidet til den andre enden av pinnen før man strammer tråden og bare strikker videre. Uten å snu arbeidet. Vet ikke om det var forståelig... Jeg hater slikt pirkearbeid siden jeg får så vondt i hendene av det, men det ser kjempeflott ut! :)

Sirius sa...

Takk! Hmm, trur kanskje jeg skjønte hva du mente, skal undersøke litt;) Send gjerne link hvis du husker hvor du har sett det :)

Anna GL (Ekte heimelaga) sa...

I-cord heter det på engelsk, og her finner du det på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=iJ0s_2TBwCQ :)

Sirius sa...

Flott, det skal definitivt prøves! :)