onsdag 30. mai 2012

Nye, gamle stoler

For ei stund sida kjøpte jeg noen godt brukte og slitte klappstoler på loppis for en billig penge. Med noen malingsstrøk fikk vi plutselig noen kjekke ekstra-stoler. Litt pirk, men til en så fin pris og med litt restemaling i boden så var det vel verdt det!



søndag 27. mai 2012

Hårpynt?

Jeg så et fletta panneband på et bilde en plass og syns det var så morsomt at jeg ville prøve selv. Dette ble riktignok så tynt at det hovedsaklig blir til pynt. Hadde kanskje ønska at det var litt bredere, får prøve med litt tjukkere garn. Har bare strikka tre lange strimler, lengden er litt lengre enn omkretsen til hodet. Syv masker og bare rettstrikk gjorde at strimlen automatisk "krøllet" seg så de er ikke sydd sammen på noe vis på baksiden. Videre er de ganske enkelt flettet sammen og tilslutt sydd sammen i enden slik at flettemønsteret ble kontinuerlig. 



garn: Mandarin
farge: 1012
pinnestr: 2,5

lørdag 26. mai 2012

Panneband

Panneband strikka i dobbelt garn, 2r/2vr. Kjekt å få brukt opp resten av garnnøstet! 



garn: Supersocke 100
farge: 1073
pinnestr: 2,5

fredag 25. mai 2012

UFO

Den bakerste sokken er nemlig min aller første selvstrikka sokk! Den ble ikke så veldig vakker kan man vel si, skjønte vel kanskje ikke helt hvordan man strikka hæl den gangen. Kom over sokken her om dagen og fant ut at det jammen var på tide å strikke par`et ferdig for det er nemlig over 2 og et halvt år siden den ble starta på!!!




Slenger de med på pinnekrokens utfordring "Til deg selv", de er nemlig til meg selv - kanskje mest fordi de har ganske mange skjønnhetsfeil men fortsatt er de fullt brukbare og fargerrike!

garn: Supersocke 100
farge:1073
pinnestr: 2,5

torsdag 24. mai 2012

Kluter

Ble med på Pinnekrokens utfordring: På kjøkkenet og strikket 3 små kluter av noe bomullsgarn jeg hadde liggende. To enkle med to rette/ to vrange rader og en som varierer mellom rette og vrange ruter.





onsdag 23. mai 2012

Hjerte-broderi

 Jeg har et lite broderi-prosjekt på gang! Men først ble det et lite hjerte brodert etter "øyemål" eller hva jeg skal kalle det ;) Har ikke brodert siden barneskolen, men syns det var morro og med et litt sjarmerende resultat! 

tirsdag 22. mai 2012

Heldig vinner!

Jeg var så heldig å vinne blogg-lotteriet til Sølvi fra en støvel og en sko! Den flotte girlanderen er hengt opp i gangen og prosjekt pynt-opp-gangen er endelig komplett. Har noen småting som ikke er vist fram ennå, men de kommer etterhvert. Sminkepungen var jo også kjempefin og kommer godt med. Tusen takk Sølvi for flotte gaver!




Hjerte-pynt

 Et lite søtt hjerte til pynt på vogna eller ved senga kanskje? Hadde litt stoff igjen etter smekkene. Sydd først på symaskinen, så vrengt og fylt med bomull. Det siste stykket ble sydd for hånd med et tynt silkeband innimellom. 




mandag 21. mai 2012

Smekke

Her kommer litt av gaven som fulgte med kortet fra dette innlegget. Det er altså to litt forskjellige smekker. Jeg tegnet og klipte fra eget skjønn så er veldig spent på hvordan størrelsen egentlig ble i forhold til en liten baby. Tror smekken uten kantband er litt i overkant stor, men da har hun noe å vokse i, eller så kan man jo bare flytte litt på knappen!

Smekken kan brukes begge veier, syns det rose-stoffet er supersøtt! På baksiden er det et ensfarget gammelrosa stoff. Den første smekken er sydd med et kantband rundt, syns det gjorde seg selv om det ble litt mer pirk.



Den andre smekken er litt større og er sydd sammen på vranga, den ble så `vrengt` og det siste stykket sydde jeg for hånd. En liten knapp på denne også men her har jeg sydd to knapphull slik at den kan justeres. Har funnet ut at jeg er elendig på å sy knapphull, så her trengs det øving! 



søndag 20. mai 2012

Sokker

Sokker etter standardoppskrift i fine farger. Strikket med dobbel tråd på hele foten, neste gang tror jeg det blir dobbel tråd over hele sokken. 


Ha en fin søndag :)


garn: Hjerte sock
farge: 1199
pinnestr: 2,5

lørdag 19. mai 2012

Karse og dill

Liker å ha litt karse og dill stående i vinduskarmen, bruker det i matlagingen, i salater eller sammen med pålegget på brødskiva. Karse er jo ganske morsom siden den begynner å spire nesten med en gang.



Hygge med litt markblomster i et eggeglass.



fredag 18. mai 2012

Tomat-blomster og bønner

Tomatplanten har nå vokst seg stor, den har virkelig blitt kjempehøy! Morsomme gule blomster har den også fått, det betyr vel at noe er på gang. Plantene lukter forresten helt herlig!


 De vakre, lilla blomstene til bønne-planten forvandlet seg etterhvert til store fine bønner. Jeg har testet ut litt forskjellig men er enda ikke helt sikker på når de skal "høstes" så gi gjerne lyd fra deg hvis du har noe kunnskap om bønner! Jeg har iallefall lært at de ikke er så glade i direkte sollys, da gulner planten.




torsdag 17. mai 2012

Tante!

HURRA! I natt, eller mer nøyaktig fire minutter før midnatt kom tantebarnet mitt til verden. Stas, gleder meg til sommern! Her er kortet jeg laga til de nybakte foreldrene.




Oreokake ble det også, eller Dots-kake bør jeg vell kalle den. For kake må man jo ha på 17.mai! Spesielt når man har blitt tante! Har aldri laget det før men den ble sykt god! Testet denne oppskriften men selvsagt med hjemmelaget sjokolademousse (som jeg elsker!!) herfra. Nam. Håper alle har hatt en fin 17.mai :)

tirsdag 15. mai 2012

Ebay

Jeg har ganske nylig blitt en ivrig ebay bruker, man kan jo finne så masse fint til en billig(!) penge. I posten idag kom det forskjellige perler eller hva jeg skal kalle de, de har jeg noen smykkeplaner til. I tillegg har jeg tidligere kjøpt noen papirroser til kortbruk. Flere ebay kjøp er på vei, gleder meg!! 




lørdag 12. mai 2012

Oppbevaring

En hvitmalt honningboks med herlig oransje lokk, en malt hermetikkboks til fargeblyanter og syltetøyglass til diverse oppbevaring av smådupeditter. Malte bare lokkene og en fikk litt tape-pynt. Blir definitivt å ta vare på flere syltetøyglass, perfekt til å oppbevare sysaker ++ 





tirsdag 8. mai 2012

Tante??

Idag har nemlig min svigerinne termin. Jeg venter i spenning, skal jeg bli tante idag? Denne pakken inneholder et svært så rosa innhold, og ligger og venter på ei lita prinsesse og hennes nybakte foreldre. Skulle ønske jeg kunne vært der, men må nok desverre vente et par uker. Heldigvis har vi en lang sommer sammen :)

mandag 7. mai 2012

Flere blokker

Prøvde meg på noen flere blokker, denne gang med symaskinen og herlige farger. Det var superlett å sy med symaskinen og det gikk fort som bare det, måtte bare passe på å knyte trådene på hver side etterpå.



 

fredag 4. mai 2012

Tegne/ notatblokker

I dag har jeg klipt sunn et gammelt blad med mange fine bilder. To av dem har jeg laget om til små notat/tegneblokker. Enkelt og morsomt resultat, alt man trenger er et blad/bilder, saks, blankt/linje papir, nål og tråd. Klipp og brett bilde og papir i ønsket størrelse og sy (Jeg har sydd for hånd men skal teste symaskinen neste gang). Man kan bruke forskjellige farger på tråden eller arkene inni, så får man varierte små, morsomme blokker :)





Resten av bildene har jeg tenkt å spare til kortbruk eller andre papirprosjekter. Dette er bare et utdrag fra bildene!